Therapeutisch Elastische Kousen

U heeft een verwijsbrief van uw arts gekregen voor therapeutisch elastische kousen.

Therapeutische elastische kousen, beter bekend als steunkousen, kunnen u ondersteunen bij een betere doorbloeding. Ons bloed is ons leven. Het voorziet niet alleen alle delen van het lichaam van voedingsstoffen, maar voert ook alle afvalstoffen via de aderen weer af. Een slecht functionerende afvoer van ons bloed kan door verschillende oorzaken ontstaan. Een aantal voorbeelden zijn: spataderen, zwangerschap, oedeem, trombose of vaatziekten. Door het dragen van therapeutisch elastische kousen verminderen uw klachten.

Arm & beenkousen

Therapeutisch elastische kousen worden aangemeten wanneer zich vaatproblemen voordoen in benen of armen. Operaties aan de borst of bij het okselkliertoilet kunnen leiden tot vaatproblemen in de armen. De medische indicatie en de vochtbestrijdende capaciteit van de kous bepalen welk type kous aangemeten wordt. Bij welke klacht steunkousen?

Hoe werken therapeutische kousen?

Therapeutische elastische kousen oefenen druk uit op uw arm en/of been en zorgen zodoende voor extra steun. Door de druk wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Uw bloed wordt weer beter omhoog gestuwd in de aderen en uw klachten verminderen.

Wanneer draagt u uw kousen?

Therapeutische elastische kousen hebben alleen effect als u ze draagt, zoals met u is afgesproken. Meestal is dat dagelijks, maar in sommige gevallen, bijvoorbeeld lichte klachten, kan het voldoende zijn om de kousen alleen te dragen tijdens het werk of bij zware belasting van de benen, zoals lang staan, zitten of reizen.  Wilt u het gewenste resultaat behalen is het belangrijk het advies op te volgen.

Een steunkous aanmeten?

Wanneer u therapeutische elastische kousen of steunkousen nodig heeft dan kunt u na een doorverwijzing van uw huisarts of medisch specialist een afspraak bij mij maken. Tijdens deze afspraak zal ik uw been en/of arm nauwkeurig meten. Het is zeer van belang dat de therapeutische elastische kousen juist zitten voor een betere doorbloeding. Uw steunkousen kunnen aangemeten worden wanneer u geen vocht in de benen hebt.

Afspraak voor een aanmeting maken…

Diane meet uw kousen aan. Dat kan op één van de locaties waar ze aanmeet. Of eventueel bij u aan huis. Klik hier om een afspraak te maken.

Vergoeding Elastische Kousen

Therapeutische elastische kousen worden met de juiste medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt u wel rekening met uw eigen risico. Het kan soms voorkomen dat uw basisverzekering de elastische kousen niet vergoed. Neem contact op wanneer u meer wilt weten over therapeutische elastische kousen of steunkousen.

therapeutische Kousen