Armkousen (lymfoedeem)

Armkousen

Therapeutische Elastische Kousen (TEK) worden aangemeten wanneer zich vaatproblemen voordoen in benen of armen. Operaties aan de borst of bij het okselkliertoilet kunnen leiden tot vaatproblemen in de armen. De medische indicatie en de vochtbestrijdende capaciteit van de kous bepalen welk type kous aangemeten wordt.

Aanmeten armkousen

Tijdens de 1e afspraak worden eerst uw gegevens en voorgeschiedenis genoteerd. Vervolgens wordt de arm gemeten om de maatvoering van de kous te bepalen. Afhankelijk van de aard van de aandoening wordt een keuze gemaakt voor een bepaalde soort kous.

De kous wordt bij voorkeur s’ochtends aangemeten. U dient een volledig ingevulde verwijzing van uw huisarts of specialist bij u te hebben. Deze verwijzing mag niet ouder dan drie maanden zijn.

Indien de kous niet op voorraad is zal Diane de kous voor u bestellen. Als de armkous door de leverancier is geleverd, zal Diane elefonisch contact met u opnemen om de kous(en) te komen passen en/of ophalen. Tijdens deze afspraak worden ook de hulpmiddelen voor het aan-en uittrekken van de  getoond en
krijgt u advies over het omgaan met de kous (wassen etc.)

Kousen aanmeten aan huis

Het is vanzelfsprekend niet voor iedereen mogelijk om de TEK in de praktijk te laten opmeten. In bepaalde gevallen meet ik de kousen gewoon bij u thuis aan. Voor deze service vraag ik echter wel een vergoeding, afhankelijk van de afstand en tijd die ik investeer om naar u toe te komen.

Klik hier voor een onderhoudshandleiding voor TEK